VTT Vasiliko Ltd

Το τερματικό αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd, έχει συμπληρώσει δυόμιση χρόνια λειτουργίας. Η έναρξη της λειτουργίας του τερματικού έγινε τον Νοέμβριο 2014 μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του που διήρκησε τρία χρόνια περίπου.

Το έργο, αξίας €300 εκατομμυρίων είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και τοποθέτησε την Κύπρο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Το τερματικό της VTTV διαθέτει 28 δεξαμενές, 544,000 κ.μ. αποθηκευτικούς χώρους, προβλήτα που εκτείνεται 1,5 χλμ στην ανοικτή θάλασσα και 4 σημεία πρόσδεσης δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας από 5,000 μέχρι 160,000 τόνων.

Η αλματώδης αύξηση των ενεργειακών αναγκών σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αποτελεσματική αποθήκευση, διαχείριση και διακίνηση καυσίμων. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η VTTI B.V. η οποία ιδρύθηκε το 2006 με κύριο μέτοχο τη Vitol, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εμπορίου ενεργειακών προϊόντων παγκοσμίως, έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών.

Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που επέλεξε η VTTI για να επεκτείνει τον κύκλο εργασιών της με τη δημιουργία της VTTV. Η στρατηγική θέση του νησιού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της εταιρείας η οποία ήθελε να επενδύσει σε ένα τερματικό πετρελαιοειδών στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα πετρελαιοειδών λόγω της κοντινής απόστασης από τη διώρυγα του Σουέζ.

Η VTTV εφαρμόζει συγκροτημένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το οποίο περιλαμβάνει κοινωνικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις, με κεντρικό σύνθημα «Προσφέρω γιατί νοιάζομαι». Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων δίνεται προτεραιότητα στην κοινότητα όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η συμμετοχή και εθελοντική προσφορά του προσωπικού με στόχο την καλλιέργεια ενιαίας εταιρικής κουλτούρας και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Από την αρχή του 2017 μέχρι σήμερα η VTTV υλοποίησε τις πιο κάτω δράσεις:

  • Συμμετοχή στην εκστρατεία «Let’s do it! Cyprus - KαθαρίΖΩ την Κύπρο» κατά την οποία μέλη του προσωπικού της εταιρείας ανέλαβαν εθελοντικά τον καθαρισμό της παραλίας δίπλα από το Αλιευτικό Καταφύγιο στο Ζύγι.
  • Συμμετοχή ως μέγας χορηγός του μεγαλύτερου διεθνούς τουρνουά beach tennis που έγινε ποτέ στην Κύπρο με την ονομασία VTTV ITF Beach Tennis.
  • Εισφορά €10,000 στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ζυγίου - Μαρί για τις ανάγκες σίτισης των μαθητών. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, η VTTV έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο Τμήμα Δασών με την οποία εκφράζει το ενδιαφέρον της να προχωρήσει στην αναδάσωση συγκεκριμένης περιοχής εντός της κοινότητας Μαρί.

Η εταιρεία προγραμματίζει επίσης τους προσεχείς μήνες τις πιο κάτω δράσεις:

  • Διεξαγωγή αιμοδοσίας στις εγκαταστάσεις της με τη συμμετοχή του προσωπικού καθώς και συνεργατών της.
  • Οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Σπαστικών και Αναπήρων παιδιών «Ανεμώνη», καθώς και παροχή βοήθειας για την αναδιαμόρφωση χώρων του Κέντρου με τη συμμετοχή του προσωπικού της.
  • Χρηματική εισφορά στη Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη».

Κάθε χρόνο η VTTV είναι χορηγός της ποδηλατικής πορείας που διοργανώνει ο Όμιλος «Ποδηλάτες Λευκωσίας» στην περιοχή γύρω από το τερματικό της εταιρείας. Επίσης, είναι ο κύριος χορηγός του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Μαρί.

Πέραν των προγραμματισμένων δράσεων ΕΚΕ, η VTTV αξιολογεί σε ξεχωριστή βάση αιτήματα για οικονομική ενίσχυση των κοινοτήτων της περιοχής.

Στέλεχος Επικοινωνίας

Nayia Nicolaou ( Office Administrator & External Affairs)
Stavrini Michaelidou ( Human Resources Manager)

Διεύθυνση:
VTT Vasiliko Ltd.
75 Mari
7736 Larnaca

Τηλέφωνο: 242575000

Νάγια:  nni@vtti.com 
Τηλέφωνο.: 24257502 
Κινητό.: 99624264

Σταυρινή: svm@vtti.com
Τηλέφωνο: 24257508 
Κινητό: 99898925

Ιστοσελίδα