Petrolina (Holdings) Public Ltd

H ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου.  

Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ –δημόσια εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το 2000, δημιούργημα μίας από τις πλέον επιφανείς και δυναμικές επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου, της Οικογένειας Λευκαρίτη, η οποία σημάδεψε με τη δράση της τον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιών.

Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων, με 98 πρατήρια, κάτω από τις επωνυμίες ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ , AGIP και ENI.
Πέραν των υφιστάμενων εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων στη Λάρνακα, η Εταιρεία, έχει επενδύσει σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό καθώς και τερματικό ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι εταιρικές της αξίες παραμένουν αναλλοίωτες με αυτές που χάραξαν οι ιδρυτές του Ομίλου Α/φοί Λευκαρίτη, δηλαδή η δέσμευση και η αφοσίωση προς τον καταναλωτή, σεβασμός για το άτομο, ομαδική συνεργασία και ειλικρίνεια στις εμπορικές συναλλαγές.

Λίγα λόγια για ΕΚΕ

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο, η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ εφαρμόζει διαχρονικά μια συγκροτημένη πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (EKE) η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει ο Κύπριος καταναλωτής.

Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες:

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
4. ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, υποστηρίζει προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, συνδράμει στο έργο φορέων με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και ενισχύει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και άτομα. Με την δημιουργία της ομάδας εθελοντών Petrolina Community, το προσωπικό, οι πρατηριούχοι και οι οικογένειες τους συμμετέχουν έμπρακτα στις κοινωφελείς δράσεις της εταιρείας. Στην όλη Εταιρική Κοινωνική δράση της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, την πρώτη θέση κατέχει το Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα. Το Φεστιβάλ το οποίο έχει φιλανθρωπικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, έχει καθιερωθεί ως θεσμός και προσελκύει χιλιάδες συνανθρώπους μας, μικρούς και μεγάλους. Γενικότερα, ο εθελοντισμός έχει υιοθετηθεί με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό από όλα τα μέλη του προσωπικού της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ και έχει δώσει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς και αγάπης, σε δεκάδες δράσεις της εταιρείας προς την κυπριακή κοινωνία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας προσδιορίζει τον χαρακτήρα της, στο παρόν και στο μέλλον και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της. Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ στηρίζει και ενισχύει, οικονομικά, δραστηριότητες που αφορούν την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά. Παράλληλα, η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ θεωρεί ότι ο Αθλητισμός είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες που μπορεί να έχει στη ζωή του ο κάθε άνθρωπος. Αυτός είναι και ο λόγος που στέκεται συμπαραστάτης και χορηγός ομοσπονδιών αθλητισμού, σωματείων και μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως είναι ο Ετήσιος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού και τα διεθνή τουρνουά βόλεϊ στη Λάρνακα, διαδραματίζοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο και στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου.

3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ εφαρμόζει με συνέπεια την πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας και καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών. Γίνεται δε και η ίδια η Εταιρεία παράδειγμα προς μίμηση, αφού εφαρμόζει μέτρα περιβαλλοντικής ευθύνης σε κάθε επιχειρηματική της ενέργεια. Από την απλή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών στα γραφεία της, μέχρι την ανακύκλωση βαρέων βιομηχανικών υλικών στις εγκαταστάσεις καυσίμων και στα πρατήριά της. Επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πρατήριά της, ενώ διαθέτει στην αγορά τα φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα κίνησης Platinum+, που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές ρύπων.

4. ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό της ως την πλέον σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας. Γι’ αυτό τον λόγο, η λειτουργία της παραμένει ανθρωποκεντρική, με τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης οικογένειας. Παρέχοντας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, με ασφαλείς συνθήκες εργασίας στο προσωπικό καθώς και ευκαιρίες ανέλιξης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και σύσφιξης σχέσεων και δεσμών, η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ δίκαια θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Κύπρο.

Η στρατηγική ΕΚΕ της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, η οποία στοχεύει στο να ανταποκρίνεται έμπρακτα στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά βραβεία και διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ βραβεύθηκε το 2011 στις επιχειρηματικές βραβεύσεις InBusiness Awards Κύπρου, ως η εταιρεία με την καλύτερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το 2012  ανακηρύχθηκε National Champion στην Κύπρο στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία στην κατηγορία Περιβαλλοντικής και Εταιρικής Βιωσιμότητας. Το 2015, η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ απέσπασε το Βραβείο  «Best Workplace / Εργοδότης Προτίμησης» στις επιχειρηματικές βραβεύσεις InBusiness Awards Κύπρου.

Στέλεχος Επικοινωνίας

Georgia Lefkariti-Ioannou
Director of Marketing & Communication

Διεύθυνση:
1 Kilkis Str., 6015 Larnaka,
P.O. Box 40162,
6301 Larnaka,
Cyprus

Tηλέφωνο: 24848000
Φαξ: 24657173

Email: georgial@petrolina.com.cy

Ιστοσελίδα