LIDL Cyprus

Ως μέλος του ομίλου εταιρειών Schwarz, με έδρα το Neckarsulm της Γερμανίας, η Lidl κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας τροφίμων σε Γερμανία και Ευρώπη.

Με παρουσία σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Lidl διατηρεί σήμερα περισσότερα από 10.800 καταστήματα και πάνω από 160 κέντρα διανομής εμπορευμάτων σε 29 χώρες του κόσμου και απασχολεί, περίπου, 287.000 άτομα. H Lidl κρατά υπεύθυνη στάση απέναντι στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η βιωσιμότητα αποτελεί μια δέσμευση ποιότητας που τηρείται καθημερινά.

Στην Κύπρο, η Lidl δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια. Το δίκτυο της αριθμεί 17 καταστήματα μια υπερσύγχρονη αποθηκευτική υποδομή και τα κεντρικά της γραφεία στη Λάρνακα. Για την επίτευξη των στόχων στα καταστήματα και τις περιφέρειες, η εργασία διέπεται από τρεις βασικές αξίες, οι οποίες αποτελούν τα κύρια θεμέλια στην καθημερινή μας δραστηριότητα. Αυτές είναι: Η υψηλή απόδοση ως προς τα αποτελέσματα, ο δυναμισμός ως προς την επιδίωξη της υψηλής ποιότητας και η δίκαιη μεταχείριση των Συνεργατών.

H Lidl Κύπρου αποτελεί μια εταιρεία λιανεμπορίου με βασική της αρχή την προσφορά ποιοτικών προϊόντων στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στη συνεχή βελτίωση και την επένδυση, εξασφαλίζοντας ένα τρόπο λειτουργίας που αποφέρει το μέγιστο κέρδος στον Κύπριο καταναλωτή.

Η ΕΚΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα της εταιρείας μας, δίνοντας έμφαση στην τοπική κοινωνία, στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, στους συνεργάτες και τα προϊόντα.

Από το ξεκίνημα της Lidl Κύπρου, εδώ και δέκα χρόνια, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα και τη λειτουργία της εταιρίας, εμβαθύνοντας πάνω σε πέντε πυλώνες που αφορούν στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στα υπεύθυνα προϊόντα, στους εργαζόμενους και στους επιχειρηματικούς εταίρους.

Στόχος της Lidl Κύπρου είναι να αποτυπώσει έμπρακτα την επίδρασή της, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Έχοντας ως προτεραιότητα τη δέσμευσή μας για ένα καλύτερο αύριο, προχωράμε στην εκπόνηση της πρώτης Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία στοχεύει στην παρουσίαση της Lidl Κύπρου συνολικά, αποτυπώνοντας την αξία που δημιουργεί για την αγορά, τους εργαζομένους μας, τους προμηθευτές μας, την ευρύτερη κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, σταθερά μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, προσηλωμένοι στον στόχο που θέσαμε, πως μέχρι το 2020, το 100% των συσκευασιών θα πρέπει να είναι  ανακυκλώσιμες. Αυξάνουμε σταθερά την γκάμα μας με πιστοποιημένα προϊόντα που πληρούν κριτήρια δίκαιου εμπορίου, αειφόρου καλλιέργειας και αλιείας και ενισχύουμε τις διαδικασίες ποιότητας και τους ελέγχους με τους ντόπιους προμηθευτές, αναβαθμίζοντας συνεχώς τη σχέση αξίας – τιμής, που προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

Μέσα από το επιχειρηματικό της μοντέλο και τη βιώσιμη στρατηγική λειτουργίας της, η Lidl Κύπρου συμμετέχει στην επίτευξη των παρακάτω στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:

GOAL 3: GOOD HEALTH AND WELL-BEING

GOAL 4: QUALITY EDUCATION

GOAL 8: DECENT WORK AND ECONOMIC GROWTH

GOAL 10: REDUCED INEQUALITIES

GOAL 13: CLIMATE ACTION

GOAL 14: LIFE BELOW WATER

GOAL 15: LIFE ON LAND

GOAL 17: PARTNERSHIPS FOR THE GOALS


Πυλώνας Κοινωνία

GOAL 3: GOOD HEALTH AND WELL-BEING

GOAL 17: PARTNERSHIPS FOR THE GOALS

Η Lidl Κύπρου στηρίζει έμπρακτα τα τελευταία πέντε χρόνια φορείς, όπως τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου ως χορηγός του επισιτιστικού προγράμματος του ανακουφιστικού κέντρου Αροδαφνούσα και ως χορηγός σε ετήσιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου. Παράλληλα είμαστε δίπλα και στον Ερυθρό Σταυρό με πακέτα αγάπης αλλά και με χορηγίες  όπως έγινε πρόσφατα με τη στήριξη του ιδρύματος Στέλλα Σουλιώτη, αποδεικνύοντας πως για τη Lidl Κύπρου η στήριξη και η φροντίδα των συνανθρώπων μας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

GOAL 4: QUALITY EDUCATION

GOAL 10: REDUCED INEQUALITIES

GOAL 17: PARTNERSHIPS FOR THE GOALS

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο στα θερινά προγράμματα του CTY Greece για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece . Πρόκειται για μία σύμπραξη του Κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  Παράλληλα, η Lidl Κύπρου υποστήριξε τη δημιουργία ενός νέου μαθήματος «Nutrition: Highway to Health», που από φέτος το καλοκαίρι εντάσσεται στο πρόγραμμα μαθημάτων και αφορά στη χημεία των τροφίμων και στις αρχές της υγιεινής διατροφής.

GOAL 4: QUALITY EDUCATION

GOAL 17: PARTNERSHIPS FOR THE GOALS

Η Lidl Κύπρου συνεργάζεται από το 2012 με το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας κοινούς στόχους την πρακτική εξάσκηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα διατροφής και υγείας και την απόκτηση δεξιοτήτων χειρισμού τροφίμων. Φέτος από την αρχή της χρονιάς ένα νέο πρόγραμμα ορίστηκε και επιχορηγείται από τη Lidl Κύπρου, το οποίο θα συνεχιστεί και το νέο σχολικό έτος 2019-2020. Με την εμπειρία του γραφείου Επιθεώρησης Οικιακής Οικονομίας, τα μαθήματα μαγειρικής στη Lidl Food Academy εμπλουτίζονται με πολύτιμες γνώσεις και προσφέρονται δωρεάν σε μαθητές γυμνασίου.

GOAL 3: GOOD HEALTH AND WELL-BEING

Ως επίσημος χορηγός διατροφής στην ΚΟΠ, από τον Ιούλιο του 2018, καταφέραμε όχι μόνο να προσφέρουμε στην κοινωνία μέσω μίας αθλητικής χορηγίας, αλλά να γίνουμε ένα brand που εμπνέει, που παρακινεί και ενώνει, με στόχο μία ποιοτικότερη ζωή, μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης!

Εδώ και 9 χρόνια στεκόμαστε με ευθύνη δίπλα στην κοινωνία, στην οικονομία, στην αγορά και στο περιβάλλον. Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους!


Πυλώνας Περιβάλλον

GOAL 13: CLIMATE ACTION

GOAL 14: LIFE BELOW WATER

GOAL 15: LIFE ON LAND

Εδώ και έναν χρόνο αποσύρθηκαν οριστικά οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσης των 6 σεντς από τα καταστήματα και έχουν αντικατασταθεί από μία νέα ανθεκτικότερη σακούλα πολλαπλών χρήσεων, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωμένα υλικά και είναι 100% ανακυκλώσιμη. Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης, μειώθηκε το πάχος στα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβλημα του χαρτιού υγείας. Και δεν σταματάμε εδώ! Στόχος μας είναι η περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% µέχρι το 2025  και εξασφαλίζουµε κατά 100% τη χρήση ανακυκλώσιµων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας µέχρι το 2025.


Πυλώνας Εργαζόμενοι

GOAL 8: DECENT WORK AND ECONOMIC GROWTH

Από την πρώτη στιγμή που η Lidl επεκτάθηκε στην κυπριακή αγορά, προσφέρει ελκυστικές αμοιβές και παροχές στους συνεργάτες της, που βελτιώνουν την επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητά τους.  Καταφέρνει, έτσι, να δημιουργεί ένα πλαίσιο αναφοράς για την αγορά εργασίας και την απασχόληση στο λιανεμπόριο της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανεξάρτητος οργανισμός Top Employers με έδρα το Άμστερνταμ απένειμε στη Lidl για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο Top Employer, τόσο για την Κύπρο, όσο και συνολικά για την Ευρώπη.

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ένα θέμα, που αρχίζει να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και τα κράτη.  Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συνειδητοποιούν την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για μία πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στους βασικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία.  Η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση των επιχειρήσεων εκφραζόταν μέσω της φιλανθρωπίας και των κατά περίπτωση δράσεων κοινωνικής ευθύνης. Πλέον η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποκτά έναν ευρύτερο χαρακτήρα υπευθυνότητας. Η Lidl Κύπρου αναγνωρίζει την υπευθυνότητά της σε όλο το φάσμα της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας, από τις πρώτες ύλες, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις διαδικασίες της εταιρίας, μέχρι τους πελάτες και την κοινωνία. Με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα λειτουργεί σαν ένα ολιστικό σύστημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή, αφήνοντας κληρονομιά στην κοινωνία και κάνοντας τη ζωή όλων καλύτερη.

Στέλεχος Επικοινωνίας

Βασιλική Αδαμίδου Executive, Head of Corporate Communications, CSR and Social Media
Φωτεινή Παλλικαρίδου Public Relation Manager

Διευθυνση:
LIDL Cyprus Industrial Area Pigasou Street 2 CY - 7100, Aradipou - Larnaca

Τηλέφωνο: 24201175

Email: Foteini.Pallikaridou@lidl.com.cy

Ιστοσελίδα