Παρουσίαση του Οδηγού Εταιρικού Εθελοντισμού για υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

15-10-2020

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η παρουσίαση της έκδοσης «Οδηγός Εταιρικού Εθελοντισμού για υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».  Την έκδοση παρουσίασε ο Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς, Πρόεδρος του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Cyprus).

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Ελέγκω Φραγκουλίδου και χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κος Γιάννης Γιαννάκη.  Μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος ανέφερε «πως η εφαρμογή δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι αναγκαία στο σύγχρονο περιβάλλον που επικρατεί.  Σε συνάρτηση με τη στρατηγική της αειφόρου ανάπτυξης, ο Οδηγός Εταιρικού Εθελοντισμού αποτελεί μια πολύ σημαντική βάση,  ώστε οι επιχειρήσεις να σχεδιάσουν ένα σύγχρονο πλαίσιο στρατηγικής ΕΚΕ, με βάση την εθελοντική προσφορά».

Σύμφωνα με τον Δρα Αντωναρά, ο «Οδηγός Εταιρικού Εθελοντισμού για υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» αναπτύχθηκε, επιδιώκοντας να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του CSR Cyprus, αλλά και για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να σχεδιάσει μια δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), αξιοποιώντας τον Εταιρικό Εθελοντισμό.  Η ανάγκη για τη συγγραφή του Οδηγού αναδείχθηκε μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις επιχειρήσεις-μέλη του CSR Cyprus, οι οποίες επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το θέμα.  Ο λόγος είναι ότι πολλές από τις δράσεις ΕΚΕ που υλοποιούνται από κυπριακές επιχειρήσεις βασίζονται στην εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων τους.

Ο Οδηγός, αρχικά, εξηγεί την έννοια της ΕΚΕ και αναλύει την έννοια του Εταιρικού Εθελοντισμού, παρουσιάζοντας τα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες δράσεις, τόσο για την επιχείρηση και τους εργαζομένους, όσο και για την κοινωνία γενικότερα.  Επιπλέον, γίνεται αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας σχεδιασμού μιας δράσης Εταιρικού Εθελοντισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της αξιολόγησής της.  Τέλος, ο Οδηγός παρουσιάζει παραδείγματα Εταιρικού Εθελοντισμού βασισμένα σε πραγματικές δράσεις, αναδεικνύοντας την αξία αυτής της μορφής εθελοντισμού.

Σημειώνεται ότι ο «Οδηγός Εταιρικού Εθελοντισμού για υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» εκδόθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, ενώ την έκδοσή του ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

OΔΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΕ

Παρουσίαση του Οδηγού Εταιρικού Εθελοντισμού για υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης