Ετήσια Γενική Συνέλευση CSR Cyprus 2021

28-06-2021

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, η 5η Ετήσια Γενική Συνέλευση του CSR Cyprus, στο ξενοδοχείο Radisson Blu, στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του  CSR Cyprus Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων για το έτος Ιούλιος 2021-Ιούνιος 2021 κάνοντας, ανάμεσα σε άλλα, λόγο για τα ποικίλα προγράμματα που υλοποιήθηκαν, για την έκδοση του Οδηγού Εταιρικού Εθελοντισμού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τη συμμετοχή του Συνδέσμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Designing and Implementing a Corporate Social Responsibility Framework for Start-ups as a Visibility, Growth and Multiplication Tool-SUM’, τη διοργάνωση για δεύτερη φορά των Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας  σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών, καθώς και για το εργαστήριο Στρατηγικής που διεξήχθη το φθινόπωρο του 2020, όπου καθορίστηκαν το όραμα, οι στόχοι και οι αξίες του CSR Cyprus. Ευχαρίστησε επίσης τα Μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεισφορά τους στις εργασίες του Συνδέσμου.

Οι Οικονομικές Καταστάσεις για το έτος 2020 παρουσιάστηκαν από τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανδρέα Χατζηπαναγή. Μετά τον διορισμό εξωτερικών ελεγκτών, η Ζωή Ρήγα, Country Manager της Global Sustain, παρουσίασε την προσφάτως εκδοθείσα έκθεση Αποτύπωσης Κοινωνικό-Οικονομικής Αξίας (Impact Report) 2016-2020, ενώ η Χριστίνα Κοκκάλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της  IMR, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την Έρευνα Ικανοποίησης Μελών που διεξήχθη για το Δίκτυο.

Εγκρίθηκαν δε και τα ψηφίσματα για την τροποποίηση του Καταστατικού Εγγράφου του CSR Cyprus, που παρουσίασε και επεξήγησε στα Μέλη η Δικηγόρος Νικόλ Φινοπούλου.

Aφού δόθηκε βήμα στους υποψήφιους για μια σύντομη παρουσίασή τους, διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα καταρτιστεί σε Σώμα. Εκλέχθηκαν οι: Μαρίνος Βουκής (Director of Communication, Marketing and International Relations Service, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Έλλη Ιωαννίδου (Manager Sustainability & CSR, Τράπεζα Κύπρου), Μαρία Μαυρίδου (Company Secretary, Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ), Έλενα Νικολάου (CSR Head, Remedica Ltd), Σοφούλης Νικολάου (Deputy CEO & Chief Commercial Officer, LGS Handing), Ιωάννα Παναγιώτου (Executive Director, CIIM), Σωτηρούλα Σωτηρίου (Marketing and Corporate Image Manager, Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ), Πανίκος Τσολιάς (Senior Business Development Officer, Hermes Airports) και Μαριάννα Χατζηαντωνίου (Group HR Director, Parimatch).

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης απονεμήθηκαν και τα πιστοποιητικά Chief Sustainable Officer Professional (CSO) από την Αγλαΐα Ντίλη, Managing Director της Sustainability Knowledge Group, στους συμμετέχοντες του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώθηκε το 2020.

Ακολούθησε δεξίωση με εκλεκτούς προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ο Κώστας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, ο Μαρίνος Άνιφτος, Λειτουργός Συνεργατικών Εταιρειών Α’ και ο Κυριάκος Σιακαλλής, Λειτουργός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προγραμμάτων Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.