Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας 2021

28-05-2021

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαϊου 2021, στο πλαίσιο του 13ου Συνέδριου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η τελετή απονομής των Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κυρία Νατάσα Πηλείδου, η οποία συγχάρηκε τις επιχειρήσεις για το έργο τους.

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Cyprus) και υλοποιήθηκε  φέτος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών, την αρμόδια δημόσια αρχή για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) στην Κύπρο. Στόχος του θεσμού, είναι η ανάδειξη της συμβολής των επιχειρήσεων στη διαχείριση πλήθους θεμάτων που αφορούν, τόσο τις ίδιες, όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας.
Η αναγνώριση και καταγραφή των καλών πρακτικών έγινε εφικτή μέσω διαγωνισμού Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής
Ευθύνης και Βιωσιμότητας, ενώ Μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν Επίτροποι, διευθυντές Υπουργείων και κρατικών Αρχών αλλά και εμπειρογνώμονες γύρω από το θέμα της ΕΚΕ και της Βιωσιμότητας.

Το βραβείο Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, στην κατηγορία Μεγάλες Επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στην CYTA για το Πρόγραμμα της: "Ο 1ος Στρατηγικός Συνεργάτης του Φιλοδασικού Συνδέσμου Κύπρου για αναβάθμιση και προστασία της βιοποικιλότητας στην Κύπρο". Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της CYTA, κος Νίκος Χαραλάμπους.

Έπαινος απονεμήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, για το πρόγραμμά της "SupportCY – Δημιουργία δικτύου επιχειρήσεων και ΜΚΟ για υποστήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας". Το βραβείο παρέλαβε η Manager of Sustainability & CSR της Τράπεζας Κύπρου, κα Ελλη Ιωαννίδου. Έπαινος απονεμήθηκε επίσης στην εταιρεία Logicom Public Limited για το πρόγραμμά της "Υποτροφίες Ακαδημαϊκής Αριστείας Logicom". Το βραβείο παρέλαβε η Financial Controller της Logicom, κυρία Μαρίνα Μιχαηλίδου.

Στην κατηγορία Μικρές Επιχειρήσεις το βραβείο απονεμήθηκε στο I.D.E.A. Innovate Develop Excel Accomplish για το "Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτόμων Επιχειρήσεων". Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια του Οργανισμού κα Αγγέλα Παναγιώτου.

Τα βραβεία απένειμαν ο αναπληρωτής Εφόρος της Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών, κος Κύπρος Πρωτόπαπας και ο Πρόεδρος του CSR Cyprus, Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς.