AstroBank Limited

H AstroBank, πρώην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε εγχώριους και διεθνείς πελάτες. Η Τράπεζα δραστηριοποιείται μέσα από ένα δίκτυο 13 Καταστημάτων Παγκύπρια, 4 Επιχειρηματικών Κέντρων, 2 Μονάδων Διεθνής Τραπεζικής, 24/7 Τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και Digital κανάλια. Στο τέλος του 2016, η Τράπεζα έχει ανακοινώσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €40εκ. Οι νέοι επενδυτές αντιπροσωπεύονται από τον κ. Maurice Sehnaoui, Λιβάνιο Τραπεζίτη με διεθνείς δραστηριότητες. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 17.7%.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της AstroBank

Η AstroBank Limited, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που επιτάσσουν την προστασία και τη στήριξη των κοινωνικών εταίρων και του κοινωνικού συνόλου.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, η Τράπεζα έχει αυξήσει σημαντικά την χρηματική και έμπρακτη υποστήριξή της για τον άνθρωπο, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την παιδεία και παραμένει πιστή στην δέσμευσή της προς την προστασία του περιβάλλοντος.  Με την πεποίθηση ότι η προσφορά είναι τρόπος δράσης και λειτουργίας, η Τράπεζα έχει εντάξει τις πρακτικές αυτές στην στρατηγική της και η προσφορά, η στήριξη, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο έχει γίνει καθημερινότητα. Πέραν από χρηματικές χορηγίες, η Τράπεζα συμβάλλει θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους και μέσα από επικοινωνία με το κοινό, στοχεύει στη δημιουργία αντίληψης και στην ευαισθητοποίηση, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει με διάφορες δράσεις στην «προσφορά».

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα είναι διαχρονικός υποστηρικτής των ακολούθων:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εuropa Donna Κύπρου – Εδώ και 8 χρόνια, η Τράπεζα εναρμονίστηκε με τους στόχους της Europa Donna και μαζί, πετύχανε την δέσμευση για την δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένου κέντρου μαστού στην Κύπρο, το οποίο θα προσφέρει ONE STOP θεραπεία και θα έχει ως αποτέλεσμα 30% λιγότερες  απώλειες από την ασθένεια! Μέσα από μία επικοινωνία σε όλα τα ΜΜΕ, συγκέντρωσε 21.000 χιλιάδες υπόγραφες και έγινε το όραμα της Europa Donna πραγματικότητα.

Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Μεταξύ 2013- 2016, η Τράπεζα υπήρξε κρίκος της αλυσίδας αλληλεγγύης στο σημαντικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Η συνεισφορά της Τράπεζας, πέραν της οικονομικής ενίσχυσης αφορούσε κυρίως την ενημέρωση και την προβολή αλλά και την ενεργή εμπλοκή στελεχών και υπαλλήλων στον έρανο «Από Πόρτα σε Πόρτα».

Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου – Η Τράπεζα, εδώ και 6 χρόνια υποστηρίζει  τις προσπάθειες του Συνδέσμου για ευαισθητοποίηση και διαφώτιση του κοινού για τον αυτισμό.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού – Με την πεποίθηση ότι κάθε γυναίκα που θηλάζει πραγματοποιεί ένα μικρό θαύμα, η Τράπεζα στηρίζει ενεργά τον «Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού» καλώντας τις νέες μητέρες να συμμετάσχουν στις μηνιαίες εκδηλώσεις του Συνδέσμου που φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια στο Κτήριο Διοίκησης της Τράπεζας. 

Άλλα Ανθρωπιστικά Ιδρύματα και Οργανισμοί - Η Τράπεζα προσφέρει σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, πέραν από οικονομική υποστήριξη και πρακτική βοήθεια μέσω εθελοντισμού. Ενισχύει το έργο Οργανισμών όπως «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», «Θεοτόκος», «Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Ειδική Αναπηρία», «Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου», «Βαγόνι Αγάπης» κ.α.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Για τέταρτη χρονιά και από την έναρξη του προγράμματος, η Τράπεζα είναι  στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος «Junior Achievement - Επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση», το οποίο εφαρμόζεται σε μεγάλο αριθμό σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παγκύπρια. Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες, δημιουργούν την δική τους επιχείρηση επιλέγοντας τον τομέα δραστηριοποίησής της και έχουν πρακτική εξάσκηση και εμπειρίες σε όλα τα στάδια  εγγραφής, λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης.

Η Τράπεζα επενδύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων, μέσω του προγράμματος και προσφέρει χρηματική χορηγία και έμπρακτη συμμετοχή στελεχών της στο πρόγραμμα. 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δωρεά Κάδων Ανακύκλωσης σε Δήμους & Σχολεία - Στο πλαίσιο των συνεχών πρωτοβουλιών  για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική ευαισθητοποίηση στην Κύπρο, έχουν δοθεί ως δωρεά πέρα από 300 ζεύγη κάδων ανακύκλωσης σε Δήμους, κοινότητες και σχολεία.  Με το σύνθημα «Ανακυκλώστε μαζί μας», η Τράπεζα συνεχίζει να ενισχύει τη συλλογική εκστρατεία για την ανακύκλωση. 

Κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών σε όλα τα Καταστήματα - Η AstroBank σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΑΦΗΣ, δίνει την δυνατότητα σε όλους να ανακυκλώνουν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες τους, τοποθετώντας ειδικούς κάδους σε όλα της τα Καταστήματα.

Στέλεχος Επικοινωνίας

Γεωργία Αποστόλου
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  22575825
Email: georgia.apostolou@astrobank.com
 
Jenny Σολωμονίδου
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  22576041
Email: solomonidou.jenny@astrobank.com
 
Θεοχάρους  Θεοχάρης
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  22575533
Email: theoharris.theoharrous@astrobank.com

Ιστοσελίδα